Епидемията на коронавируса


Още от самото начало на новия коронавирус медиите говорят колко е безобиден, как не трябва да има паника и подобни неща.
"Толкова повече се убеждавах, че за да скрие това писмо, министърът е трябвало да прибегне до прост и хитър похват - изобщо да не се опитва да го скрива." - Едгар Алън По, Откраднатото писмо
Чрез своя пиар именно медиите са тези, които създадоха паника, което помогна на някои хора да оплюят масово българите - "дезионформирани, необразовани, нехигиенични" и други щуротии, с които ни изкараха като най-големите илитерати, съществували някога. Въпреки това, говорейки как се е появила излишна паника сред хората, учените от цял свят вече четвърти месец (Първите симптоми на Ковид-19 се проявяват на 9 декември 2019 г.) не могат да открият лек. Съвсем логично е да настъпи масова паника, когато за четири месеца не се е намерил лек против инфекциозно заболяване, действащо в почти цял свят. И е още по-логично да настъпи масова паника, когато Световната Здравна Организация обяви разпространението на това заболяване за пандемия.

Нека да изясним първо какво е епидемия. Епидемия има, когато определено заболяване надхвърли размерите на обичайното и очакваното си разпространение. Когато епидемията излезе от т. нар. "локално разпространение" (например някой, град, страна или континент), тя се превръща в пандемия - тоест масова епидемия, съпътствана от масово заразяване.
Китайската система до една степен удържа огромна част от разпространението на коронавируса. Главен фактор за това е китайската здравословна система, която не може и да се сравнява с европейската (Имайки предвид, че Ангела Меркел каза, че 60% от германците ще бъдат заразени и че едно от най-богатите италиански кътчета, Ломбардия, едвам, ако изобщо, се справя с вируса). Е, в Италия вече има 15113 случая с 1016 фатални. Една наглост от страна на българската система е да разправя как в България почти нямало да има заразени. Медиите дори дадоха трибуна на "гадателката" (която впрочем е известна с многото си лъжи) Теодора Стефанова, според която в България ще има не повече от 1-2-3 случая. Обаче и тук реалността е по-различна - От 8 (когато се появиха първите случаи на коронавирус тук) до 12 март март 2020 г. случаите вече са 23, един от които фатален. Редактирано: На 19 март случаите са 110, три от които фатални.

Между другото, един интересен факт, за който едва ли може да се намери някакво обяснение, е, че последните няколко века все по едно и също време протича масово разпространяване на заболявания. Марсилската чума (Great Plague of Marseille) - 1720 г., Първата холерна пандемия - 1820 г., Шестата холерна пандемия - 1920 г., Испански грип - 1920 г., Коронавирус - 2020 г.

Има и нещо още по-интересно. Няколко романа "предсказват" появата на вируса. В своята книга, издадена през 2008 г., Краят на дните: Предсказания и пророчества за края на света Силвия Браун (Sylvia Browne) която вече не е между живите, споменава, че около 2020 г. тежка пневмония ще се скрие внезапно както и се е показала, въпреки че 10 години по-късно пак ще се появи.В романа си, издаден през 1981 г., Очите на мрака Дийн Куунц говори за вирус, наречен Ухан-400, защото е разработен в китайски лаборатории близо до Ухан (откъдето и тръгна Ковид-19). Нарича го "перфектно перфектно оръжие", което е като сифилиса, защото не може да издържи извън човешки организъм за повече от минута.


През септември 2019 г. излиза клип, озаглавен "Последните думи на Дейвид Елиас Голдбърг", в който предполагаемият Дейвид Голдбърг говори за унищожението на Америка. Линк към клипа ТУК  (https://www.youtube.com/watch?v=vAr3515MJM0). В този клип той говори за американско нападение над Иран, което няма да се случи, но ще бъде инициирано да изглежда като действителност. От 22 минута Голдбърг разказва, че ще се появи вирус, чиято цел е да елиминира американци и хора от други националности, отделно ще измират значими личности (Важни личности от правителството/системата на Иран починаха вследствие на вируса), като медиите ще изкарат грипната епидемия като нещо, което е обичайно. Според него това ще се случи през зимата на 2020 или 2020. В интернет материали отпреди 7-8 месеца се твърди, че (ако въпросният Дейвид Голдбърг изобщо е съществувал) този човек е бил намерен отровен в апартамента си в Ню Йорк на 8 юни 2019 г.

Хора като д-р Веселин Йолов от МВР болница в София също минават границата на наглостта. Д-р Йолов на 10 март 2020 г. казва:"Да вземем един от най-лошите дни досега - 10 февруари, когато 108 души в Китай починаха от коронавирус. На същия ден 26 283 души са починали от рак, 24 641 - от сърдечни заболявания, 4300 - от диабет. Комарите убиват 2740 човека дневно, змиите - по 137 души, а хората отнемат по 1300 човешки живота на всеки 24 часа."
За този доктор от МВР вероятно е голямо облекчение, че на 10 февруари от коронавирус са умрели само 108 човека, докато от други заболявания - в пъти повече. Можем да направим една аналогия спрямо неговото твърдение - Това е като някой по време на Черната (която географски се разпространява много по-бавно от Ковид-19) чума да каже, че няма нужда от притеснение, защото на еди кой си ден в нейното начало са умрели много повече хора от убийства или други заболявания, отколкото от самата чума. И въпреки това, неговото становище, че 10 февруари е един от най-лошите дни съвсем не е вярно.

Числото 33

33-ата масонска степен в Шотландския обред е най-високата чест, която един масон може да получи. Обредът е поредица от степени, дадени на масоните, като 33-та масонска степен е най-високото ниво. За да получи шотландски обредни степени, човек трябва да получи „Петиция за степени“ от масонската ложа.
Степента на масоните обикновено попада в три категории, като в крайна сметка е 32-ра масонска степен. По отношение на шотландските обредни степени, степен 32 е всъщност най-високата, която може да бъде постигната теоретично. 
33-ата масонска степен е по-скоро почетна награда, дадена от Ложата на онези масони, които отиват над и отвъд, надхвърляйки очакванията в Степените на масоните. 33-та масонска степен се предоставя в крайна сметка от шотландската обредна степен, но все още е неофициална, тъй като все още е почетна степен.
Както е характерно за тайните общества, масонският символ 33 градуса включва пирамида или триъгълник, разположен в центъра на диаграмата. Числото, съответстващо на Степента на масоните, се поставя в триъгълника. Масонският символ 33 градуса най-често се използва при церемонии и други събития в ложата. Другите шотландски обредни степени също са отличени в ложата. Ложите са просто организационни единици за събиранията на масоните.
 
От секцията на чуждестранните медии се появиха повече от 100 новини за коронавируса, които съдържат числото "33" в контекст на години на жертвите, на броя случаи или на часа, в който е публикувана новината. Ето ТУК можете да погледнете лист от 33 чуждестранни новини, включващи това число. Ако напишете "33 коронавирус" (Цъкнете ТУК за улеснение) в Гугъл, на абсолютно всяка една страница ще намерите по няколко новини, съдържащи това число - Почти навсякъде ще видите това число независимо дали ще се говори за 33-годишен човек, за нови 33 положителни случая (или за нови 33 смъртни случая) във Франция, Албания, САЩ, Испания и Русия, за 33 държави, "за последните 33 години", "преди 33 минути" или пък новините ще са качени в 00:33, 05:33, 07:33, 08:33, 10:33, 12:33, 17:33, 18:33, 19:33, 21:33 - Съвпаденията стават твърде много. 

Целта на тази статия е да предостави различна гледна точка на ситуацията, защото едностранчивото гледане никога не е водело до нещо хубаво. Читателят сам може да си направи изводите дали медиите казват всичко, има ли нужда от паника или пък да не говорим за бунт срещу правителството.

Коментари

Популярни публикации от този блог

НОВОТО и ПРЕДСТОЯЩОТО предателство спрямо България

Знамето високо!